מתכונים טבעוניים ליום העצמאות
יום העצמאות ממש עוד שנייה כאן, מה שאומר שזה בדיוק הרגע להצטייד במתכונים הטבעוניים הכי הכי עסיסיים, משביעים ו"בשריים" שיש לקראת חג הדגלים והמנגל.
פק"ל מאכלים שווה במיוחד שמתאים לטבעונים וגם ללא טבעונים. מבטיחה שכל מנה שתבחרו להכין תגרוף יםםםם של מחמאות. המון סלטים נפלאים, בורגרים טבעוניים מגרים וטעימים וקינוחים מנצחים ובלתי מתפשרים
אהה אפילו יש מתכון חדש-חדש ישר מהשף צ'רלי פדידה למסעדת אוליב ליף
חג עצמאות שמח!
**שימו לב – שמות המנות הם לינקים למתכונים **
אסופת מתכונים טבעוניים ליום העצמאות
סלטים ומנות פתיחה
סלט עגבניות שרי עם גרעיני דלעת, שומשום ובזיליקום טרי
סלט תרד, תותים וחמוציות ברוטב בלסמי-סילאן
קציצות והמבורגרים
קציצות טבעוניות אפויות ונפלאות עם טופו וירקות
קציצות בתנור עם תפוחי אדמה וירקות
המבורגר פטריות-עדשים + קציצות עלהאש
המבורגר פטריות של השף צ'רלי פדידה (מוגש במסעדת Olive Leaf במלון שרתון ת"א)
קינוחים ומתוקים
עוגת שוקולד אגדית עם עיטורי לוטוס וחמאת בוטנים
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס
מתכון בונוס לכבוד יום העצמאות:
המבורגר פטריות פורטבלו
מתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מתכון להכנת 4 בורגרים
מרכיבים
6 כפות שמן זית
16 פטריות פורטבלו בינוניות, קצוצות דק-דק
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
1 כף קמח
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
מעט כמון
הוראות
1. מחממים שמן במחבת ומתחילים בטיגון הבצל עד שהופך שקוף. מוסיפים את השום ואת הפטריות הקצוצות ומטגנים עד אידוי הנוזלים. מתבלים במלח, פלפל וכמון.
2. מניחים את תערובת השום, בצל ופטריות בצלחת שעליה כמה ניירות מגבת כך שיספגו רוב הנוזלים. מעבירים לקערה ומוסיפים גם את הקמח ופירורי הלחם ומערבבים היטב. נעזרים ברינג (טבעת) אפייה ובישול בגודל הרצוי, או שמכינים לבד קציצות המבורגר עגולות ושטוחות.
3. מכניסים את הקציצות למקרר לעשרים דקות, כדי לתת לעיסה להתגבש.
4. מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים כל קציצת המבורגר כשתי דקות כל צד ומניחים על נייר סופג.
מגישים בלחמנייה עם פרוסת עגבנייה, עלי חסה, מיץ לימון וגבינה צהובה טופו.
בתיאבון!
♥♥♥ אל תהססו – פשוט שתפו ♥♥♥
ההמבורגר פטריות פורטבלו נראה סוף הדרך !!!
- אפריל 21, 2015