קציצות טבעוניות אפויות מטופו וירקות

המתכון הזה הוא מדריך להכנת קציצות טופו טבעוניות בסיסיות, אפשר להכין את הקציצות עם מגוון ירקות – בטטות, תרד, סלק וכל ירק שאוהבים. מנה פשוטה שהיא גם תוספת משביעה וטעימה לסנדוויץ'.

תודה לנטע, גיסתי היקרה, שעודדה אותי להכין קציצות ולא לחשוב יותר מדי. :)

קציצות טבעוניות אפויות מטופו וירקות

קציצות טבעוניות אפויות מטופו וירקות

מה צריך?

1 כוס קוואקר דק (מהיר הכנה)

½1 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן זית

2 בצלים קטנים, קצוצים

4 גזרים, מגוררים בפומפיה

1 קישוא, מגורר בפומפיה

3 עלי סלק עלים (מנגולד), חתוכים גס

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל

¼ כפית פפריקה מתוקה (אם אין, אפשר לוותר)

300 גרם (בלוק אחד) טופו רך, מפורר לחלוטין

למלאכה

1. מערבבים בקערה קטנה את המים הרותחים והקוואקר.

2. מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר, מכניסים את הבצל ומאדים בשמן תוך כדי ערבוב (בחום בינוני-נמוך) במשך כמה דקות.

3. מוסיפים למחבת את הגזרים והקישוא המגוררים ומבשלים תוך כדי בחישה כ-10 דקות.

4. מכניסים למחבת את הפטרוזיליה, סלק העלים, המלח, הפלפל והפפריקה מערבבים וממשיכים לבשל כמה רגעים נוספים. מוסיפים את הטופו המפורר ותערובת הקוואקר ומערבבים.

מסירים את התערובת מהאש ונותנים לה להתקרר בזמן שמחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

5. מניחים נייר אפיה על תבנית. להכנת הקציצות משתמשים בידיים רטובות או בשתי כפות ויוצרים כדורים קטנים וטיפה שטוחים, מניחים את הקציצות על נייר האפיה ומברישים עליהן מעט שמן זית.

6. מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות.

יש לצנן את הקציצות לפי האכילה.

בתיאבון!

קציצות טבעוניות אפויות מטופו וירקותקציצות טבעוניות אפויות מטופו וירקותקציצות טבעוניות אפויות מטופו וירקות

One Response
  1. דוד שלו

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: