עוגת שוקולד אגדית עם קישוטי לוטוס וחמאת בוטנים

עוגת שוקולד אגדית עם קישוטי לוטוס וחמאת בוטנים 3 - מתכונים טבעוניים השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

שלושה קריטריונים למתכון מושלם לעוגת שוקולד טבעונית אגדית:

1. חייב להיות פשוט להכנה ובלתי מלכלך

2. הטעם, המרקם והקלילות חייבים להיות מדויקים ובלתי מתפשרים

3. המתכון חייב להיות כזה שירוץ איתנו במטבח ויהיה גם פייבוריט וגם קלאסי שנים רבות

קבלו את ה-עוגה שעומדת בכל הדרישות..! עוגה כיפית, שוקולדית וטעימה שממש ממש קל להכין. בלי סיבוכים ובלי בלגאן.

את המתכון המתוק הזה כתבתי אחרי שחיפשתי, ניסיתי והכנתי אינספור עוגות שוקולד שהיו טעימות אבל לא בדיוק כמו שדמיינתי – עד שהגעתי לגרסא הזאת. בתכל'ס, מבחינתי מתכון טוב לעוגת שוקולד טבעונית הוא לגמרי נכס צאן ברזל.

אפשר לשחק ולהוסיף הפתעות כמו אגוזי מלך קצוצים, שוקולד צ'יפס שוקולד-לבן, חמוציות, אוכמניות ומה שנראה לכם. אפשר וכדאי גם להכין ציפויים שיתנו לעוגה טוויסטים מעניינים.

הכנת העוגה היא בתבנית האפייה עצמה, שזה בכלל מדליק, אבל כמובן שאין בעיה להכין גם בקערת ערבוב נפרדת.

עוגת שוקולד אגדית עם קישוטי לוטוס וחמאת בוטנים 1 - מתכונים טבעוניים השוחטת הטבעונית יעלי שוחטעוגת שוקולד אגדית עם קישוטי לוטוס וחמאת בוטנים 2 - מתכונים טבעוניים השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

עוגת שוקולד אגדית עם קישוטי לוטוס וחמאת בוטנים

מצרכים:

¼1 כוסות קמח

1 כוס סוכר קנים/לבן/חום דק (אפשר גם פחות מכוס)

⅔ כוס קקאו

1 כפית סודה לשתיה

½ כפית מלח

⅓ 1 כוס מים חמימים

½1 כפיות חומץ תפוחים/בלסמי/לבן

⅓ כוס שמן צמחי

⅓ כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)

קישוטי שוקולד-חמאת בוטנים ולוטוס

1 כף חמאת בוטנים

6 קוביות שוקולד מריר

1-2 כפיות שמן צמחי

מעט מלח

2 ביסקוויטים לוטוס, מפוררים

עוגת שוקולד – הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

1. משתמשים בתבנית 20X20. מכניסים לתבנית את כל היבשים – קמח, סוכר, קקאו, מלח וסודה לשתיה ומערבבים היטב.

2. מוסיפים לתערובת את הרטובים – מים, חומץ ושמן, מכניסים גם את שבבי השוקולד ובוחשים טוב-טוב עד שמקבלים תערובת אחידה.

מכניסים לתנור לכ-30 דק' (משתנה מתנור לתנור) או עד שאפשר לנעוץ קיסם ולהוציאו יבש.

ממליצה לחכות שעה-שעתיים לפני שמגישים את העוגה.

קישוטי שוקולד-חמאת בוטנים ולוטוס – הכנה:

1. ממיסים את השוקולד בשיטת בן-מארי (מרתיחים מים בסיר קטן, מעל הסיר מניחים קערה עם השוקולד. מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים. מחממים את השוקולד עד שהוא נמס לגמרי), או בשיטת המיקרו (מכניסים את השוקולד לקערה ומחממים במיקרו בפולסים. 2-3 פולסים של 10-15 שניות ואח"כ פולסים קצרים יותר ויותר עד שהשוקולד נמס. חשוב להיזהר ולא לשרוף את השוקולד).

2. מוסיפים לשוקולד את חמאת הבוטנים, השמן והמלח ומערבבים.

3. משתמשים בשק זילוף או מזלג ויוצרים פסי-זברה שוקולדיים על העוגה. מחכים דקה-שתיים שהציפוי קצת יתייצב ומפזרים על העוגה פירורי לוטוס.

מתמוגגים.

ספרו לי איך יצא, מה דעתכם ומה הציפוי הכי טעים שהכנתם.

בתיאבון :)

 

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: