עוגיות דאבל שוקולד שוקולד-צ'יפס טבעוניות

עוגיות דאבל שוקולד שוקולד-צ'יפס טבעוניות - מתכונים טבעוניים השוחטת הטבעונית יעלי שוחט עוגיות פאדג'יות, רכות והכי מפנקות בעולם.

מתכון לעוגיות בראוניז (חומיות) עגולות מושחתות ומהממות שפשוט אסור לפספס.

שמתי לב לנטייה מעניינת שפיתחתי – כששומעת גשם חזק, מיד רצה להכין עוגיות. כל סוג הולך. לשמחתי הרבה השבוע שעבר כלל טיפת גשם אחת או שתיים, וכך ריח הסתיו מתערבב מדי ערב עם ריח מתוק של עוגיות נאפות. הפעם בחרתי לכתוב מתכון לעוגיות השוקולדיות והמופלאות האלה. גרסה טבעונית לעוגיות אהובות נורא. אף אחד לא יוכל לדמיין שהן טבעוניות, באחריות.

 

עוגיות דאבל שוקולד שוקולד-צ'יפס

מרכיבים

 להכין עשר דקות מראש: ½2 כפות זרעי צ'יה+ 6 כפות חלב אורז/סויה/שקדים – לערבב ולהשרות

150 גרם שמן/חמאת קוקוס במצב רך אבל לא נוזלי

¼ כוס שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניה וכו')

¾ כוס סוכר חום (כדאי סוכר קנים דק)

¼ כוס סוכר לבן

2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתיה

¾1 כוסות קמח

¾ כוס קקאו

200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות גסות

טיפ-טיפה מלח

קישוט:

50 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות גסות

הוראות

1. מכניסים לקערת המיקסר (או מתכוננים לערבול ידני למתקדמים) את שמן הקוקוס ושני סוגי הסוכר מערבבים כ-5 דקות. מוסיפים את זרעי הצ'יה הג'ליים ומערבבים עוד דקה-שתיים.

2. מוסיפים גם קקאו , קמח ואבקת סודה לשתיה ומערבבים עד שהתערובת אחידה בלבד. חשוב לשים לב – לא לערבב הרבה. בערבול ידני מוסיפים את השוקולד.

3. מכניסים את התערובת למקרר/למקפיא ל-20 דקות. אל תדאגו אם התערובת מעט דביקה או לא אסתטית, זה חלק מהדיל.

4. לאחר שהתערובת התייצבה ועברה קירור (זה הזמן לחמם את התנור ל-180 מעלות). נעזרים בכף ופשוט מניחים את חתיכות בצק העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. יש להשאיר מרווח של כמה ס"מ בין העוגיות.

5. מקשטים כל עוגיות ב2-3 שברי שוקולד מריר ומכניסים לתנור ל12-8 דקות. העוגיות אמורות לצאת מהתנור רכות וכמעט רטובות.

מצננים על רשת כ-20 דקות. טורפים.

–הערה:  אם התערובת לא מספיק נדבקת – יש להוסיף מעט שמן. אם מדי נדבקת  - יש להוסיף מעט קקאו וקמח.

עוגיות דאבל שוקולד שוקולד-צ'יפס טבעוניות - מתכונים טבעוניים השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

No Responses

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: