קציצות אפויות מתפוחי אדמה וירקות

אין על קציצות. אפשר לבשל אותן ברוטב עגבניות, לנשנש אותן עם צ'ילי מתוק (כמונו), להוסיף לסנדוויץ' או להגיש עם קוסקוס או פירה, בקיצור, קציצות וכל מילה מיותרת.

קציצות טבעוניות אפויות מתפוחי אדמה וירקות

קציצות אפויות מתפוחי אדמה וירקות

מה צריך?

½ ק״ג תפו״א – קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות

150 גרם ברוקולי – חתוך גס

1 גזר – השתמשו בקולפן ו״קלפו״ את כל הגזר לרצועות

3-4 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה (צרור קטן)

50 גרם עדשים ושעועית מש מונבטות (אם אין מונבטות, אפשר להשרות עדשים ומש במים במשך שעתיים-שלוש, לסנן ולהשתמש בהן למתכון)

1 כף שמן זית

¼ כפית צ'ילי כתוש חריף

1-½ כפית מלח

לבישול: מים רותחים + כפית מלח

למלאכה!

1. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר גדול, ממלאים במים רותחים עד לכיסוי תפו״א ומוסיפים כפית מלח. מבשלים 10 דקות ואז מוסיפים את הברוקולי. *שימו לב: בשלב זה מומלץ לחמם את התנור ל-200ºc . 

2. אחרי 20-25 דקות תפוחי האדמה אמורים להיות רכים ונוחים למעיכה.  מסננים את המים, מורידים מהאש ומוסיפים לסיר החם גזר, פטרוזיליה, עדשים ומש, שמן זית, פלפל חריף ומלח. מערבבים הכל תוך כדי מעיכה.

3. משתמשים בידיים ויוצרים קציצות (כדורים קטנים ומעוכים). מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את הקציצות לקראת התנור.

מכניסים לתנור, אופים 30-35 דקות, הופכים את הקציצות וממשיכים באפייה 10 דקות נוספות.

בתיאבון! 

קציצות טבעוניות אפויות מתפוחי אדמה וירקות

קציצות טבעוניות אפויות מתפוחי אדמה וירקות

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: