קציצות טבעוניות אפויות מטופו וירקות
המתכון הזה הוא מדריך להכנת קציצות טופו טבעוניות בסיסיות, אפשר להכין את הקציצות עם מגוון ירקות – בטטות, תרד, סלק וכל ירק שאוהבים. מנה פשוטה שהיא גם תוספת משביעה וטעימה לסנדוויץ'.
תודה לנטע, גיסתי היקרה, שעודדה אותי להכין קציצות ולא לחשוב יותר מדי.
קציצות טבעוניות אפויות מטופו וירקות
מה צריך?
1 כוס קוואקר דק (מהיר הכנה)
½1 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
2 בצלים קטנים, קצוצים
4 גזרים, מגוררים בפומפיה
1 קישוא, מגורר בפומפיה
3 עלי סלק עלים (מנגולד), חתוכים גס
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל
¼ כפית פפריקה מתוקה (אם אין, אפשר לוותר)
300 גרם (בלוק אחד) טופו רך, מפורר לחלוטין
למלאכה
1. מערבבים בקערה קטנה את המים הרותחים והקוואקר.
2. מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר, מכניסים את הבצל ומאדים בשמן תוך כדי ערבוב (בחום בינוני-נמוך) במשך כמה דקות.
3. מוסיפים למחבת את הגזרים והקישוא המגוררים ומבשלים תוך כדי בחישה כ-10 דקות.
4. מכניסים למחבת את הפטרוזיליה, סלק העלים, המלח, הפלפל והפפריקה מערבבים וממשיכים לבשל כמה רגעים נוספים. מוסיפים את הטופו המפורר ותערובת הקוואקר ומערבבים.
מסירים את התערובת מהאש ונותנים לה להתקרר בזמן שמחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
5. מניחים נייר אפיה על תבנית. להכנת הקציצות משתמשים בידיים רטובות או בשתי כפות ויוצרים כדורים קטנים וטיפה שטוחים, מניחים את הקציצות על נייר האפיה ומברישים עליהן מעט שמן זית.
6. מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות.
יש לצנן את הקציצות לפי האכילה.
בתיאבון!
את הקציצות האלו אני עושה כל שבוע-שבועיים.
- ינואר 22, 2014ממש טעים.
גיוונים:
- במקום קוואקר אני שם חצי כוס קמח נטול גלוטן וחצי כוס קמח תירס
- תבלינים (לא מוותר): פפריקה, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, כמון, פלפל שחור, שום כתוש, כורוכום (מעט כי הוא דומיננטי ומייצר מרקם דייסתי מדי).
- ירקות: בטטה, ארטישוק ירושלמי