יום עצמאות טבעוני ועסיסי
שלושה מתכונים מגרים, מקוריים וטעימים בטירוף. שלוש מנות מושלמות לפיקניק, מנגל או ארוחה ביתית.
סלט תרד תותים וחמוציות ברוטב סילאן-בלסמי, בורגר פטריות – עדשים וקציצות עלהאש.
בתיאבון!
סלט תרד תותים וחמוציות עם רוטב סילאן-בלסמי
סלט שכל כולו חגיגה אחת גדולה. קראנצ'יות מהחסה והתרד, מתיקות וחמיצות מהתותים והחמוציות והכל בהרמוניה נפלאה הודות לרוטב סילאן-בלסמי שמאחד את הכל.
אפשר וכדאי לקשט את הסלט עם פרחים אכילים כמו כובע הנזיר או אמנון ותמר.
סלט תרד, תותים וחמוציות עם רוטב סילאן-בלסמי
מרכיבים
חסה, עלי בייבי ומה שבא
200 גרם (4 כוסות) תרד
15 תותים (בערך כוס וחצי)
חופן חמוציות (1/4 כוס)
רוטב סילאן-בלסמי
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף שטוחה חרדל דיז'ון
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
כפית סילאן
1 כפית מים
מעט פלפל שחור/לבן
בורגר עדשים פטריות
מנה קלאסית בביצוע טבעוני מושלם.
בורגרים עסיסיים עם מרקם נפלא, תיבול מדויק וטעם עשיר.
בורגר עדשים פטריות
מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקות/שחורות/אזוקי (אני הנבטתי אבל לא חובה)
מים לבישול
250 גרם פטריות (מארז 1 פטריות שמפיניון + 5 פטריות שיטאקי)
2 עלי דפנה (לא חובה)
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן – קצוץ
1 שן שום – קצוצה
2 כפות רוטב סויה
1 כף טחינה גולמית
1 כף יין אדום
1/2 כוס (לא להיבהל) ציר ירקות או מים רותחים עם פטריות מיובשות ותבלינים: טימין, בזיליקום, אורגנו, צ'ילי יבש, פפריקה מתוקה מעושנת וכו'.
1 כוס שיבולת שועל
תבלינים:
1/4 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
1/2 כפית תערובת: טימין, בזיליקום, אורגנו
1/4 כפית צ'ילי יבש (לפי מידת החריפות הרצויה)
1/2-1 כפית כמון
מלח, פלפל
למלאכה
1. מבשלים את העדשים במים עם עלי הדפנה עד התרככות חלקית (שהעדשים לא יגיעו למצב פירה) ומסננים את המים
2. מכניסים את העדשים והפטריות למעבד-מזון (פוד-פרוססור), קוצצים גס בפולסים בודדים
3. משתמשים בסיר שבו בושלו העדשים ומטגנים את הבצל דקה-שתיים, מוסיפים את השום ומכבים את האש. מוסיפים לסיר את תערובת העדשים-פטריות ומערבבים. מכניסים ומערבבים גם: טחינה, רוטב סויה, ציר ירקות, יין אדום ושיבולת שועל.
4. מכניסים את העיסה למקרר לקירור זריז של כ-20 דק'. יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים ופוחסים אותם (מועכים).
אופים בחום בינוני או צולים על המנגל.
קציצות שיטאקי-עדשים
המתכון לקציצות זהה למתכון הבורגרים אבל עם טוויסט קטן שיוצר הבדל גדול
קציצות טעימות בטירוף עם טעם בשרי (נשבעת לכם שאמרו לי את זה לא טבעונים) הודות לשילוב בין השיטאקי, הכמון והפטרוזיליה.
בעיני, הכי כיף להכין בורגרים ולהשתמש במחצית תערובת הפטריות-עדשים ולהוסיף לה את המרכיבים הדרושים לקציצות.
קציצות עלהאש
מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקות/שחורות/אזוקי (אני הנבטתי אבל לא חובה)
מים לבישול
250 גרם פטריות (מארז 1 פטריות שמפיניון + 5 פטריות שיטאקי)
2 עלי דפנה (לא חובה)
2 כפות שמן זית
1 שן שום – קצוצות
2 כפות רוטב סויה
1 כף טחינה גולמית
1 כף יין אדום
1/2 כוס (לא להיבהל) ציר ירקות או מים רותחים עם פטריות מיובשות ותבלינים: טימין, בזיליקום, אורגנו, צ'ילי יבש, פפריקה מתוקה מעושנת וכו'.
1 כוס שיבולת שועל
צרור פטרוזיליה קטן – קצוץ היטב
תבלינים:
1/2 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
1/2 כפית תערובת: טימין, בזיליקום, אורגנו
1/4 כפית צ'ילי יבש (לפי מידת החריפות הרצויה)
1 כפית כמון (או יותר)
מלח, פלפל
למלאכה
1. מבשלים את העדשים במים עם עלי הדפנה עד התרככות חלקית (שהעדשים לא יגיעו למצב פירה) ומסננים את המים
2. מכניסים את העדשים והפטריות למעבד-מזון (פוד-פרוססור), קוצצים גס בפולסים בודדים
3. משתמשים בסיר שבו בושלו העדשים ומטגנים את הבצל דקה-שתיים, מוסיפים את השום ומכבים את האש. מוסיפים לסיר את תערובת העדשים-פטריות ומערבבים. מכניסים ומערבבים גם: טחינה, רוטב סויה, ציר ירקות, יין אדום, שיבולת שועל ופטרוזיליה.
4. מכניסים את העיסה למקרר לקירור זריז של כ-20 דק'. יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים ופוחסים אותם (מועכים).
אופים בחום בינוני או צולים על המנגל.
עשו לייק לשוחטת הטבעונית בפייסבוק!
הפטריות שיטאקי טריות או יבשות? במידה ויבשות צריך להשרות קודם? תודה.
- מאי 4, 2014הכוונה היא לפטריות שיטאקי טריות, אבל אפשר להחליף בפטריות מיובשות:
- מאי 4, 2014מכניסים 5 פטריות לקערה ומוסיפים כוס מים רותחים. משאירים במים להשרייה קצרה וממשיכים במתכון כדאי להשתמש במחצית מכמות המים להכנת הציר הקליל.
שלום,
אפשר בבקשה הוראות מדויקות יותר להכנת הציר ירקות או לתת כמיות ל –
"1/2 כוס (לא להיבהל) ציר ירקות או מים רותחים עם פטריות מיובשות ותבלינים: טימין, בזיליקום, אורגנו, צ’ילי יבש, "פפריקה מתוקה מעושנת וכו’.
תודה רבה.
- מאי 11, 2014שלום שי,
הנה הוראות מדויקות להכנת הציר – מכניסים 3-4 פטריות מיובשות לקערה ויוצקים עליהן חצי כוס מים רותחים.
מוסיפים בערך שמינית כפית מהבזיליקום, הטימין והאורגנו, רבע כפית פפריקה ונגיעה של צ'ילי יבש.
נותנים לפטריות להתרכך בזמן שהציר "מקבל" טעמים.
אחרי רבע-חצי שעה הציר מוכן.
אם יש עוד שאלות, אל תהסס לשאול
- מאי 11, 2014