מרק עדשים בשלושה צבעים

מרק עשיר עם טעמים עמוקים של חורף. מרק עדשים שעושה טוב על הנשמה.

שימו לב שבמתכון העדשים מונבטות א-ב-ל אם אין לכם מונבטים, פשוט שימו יותר מים במרק ותנו לו להתבשל קצת יותר זמן.

מרק עדשים בשלושה צבעים - מתכונים טבעוניים השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

מרק עדשים בשלושה צבעים

מה צריך?

1-2 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

½ כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ

1 שן שום, קצוצה

2 גזרים קטנים, חתוכים לעיגולים

150 גרם עדשים כתומות

150 גרם עדשים מונבטות (שחורות, ירוקות, צהובות)

50 גרם מש מונבט

¼ כפית זרעי כמון

½-1 כפית כורכום טחון

מלח

פלפל שחור טחון

1.5 – 1.7 ליטר מים רותחים

למלאכה!

1. מחממים שמן זית בסיר גדול, מטגנים את הבצל והג'ינג'ר כ-2 דקות. מוסיפים לסיר את הגזר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.

2. יוצקים לסיר ½ כף שמן זית, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים במשך כדקה בלבד (בזהירות לא לשרוף את השום והכמון – הם די רגישים). מוסיפים לסיר את המים הרותחים, העדשים והמש, המלח, הפלפל והכמון ובוחשים.

3. מבשלים כ-30-40 דקות.

בתיאבון

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: