מרק סבתא יהודית – מרק עגבניות אורז חומוס

מזג האוויר משתגע וסוער? חפשו אותי בין הסירים!

מרק עגבניות אורז חומוס מרק טבעוני סבתא יהודית מרקים טבעוניים מתכונים טבעוניים באתר השוחטת הטבעונית - יעלי שוחט http://veganslaughterer.co.ilהסיבה שבגללה אני אוהבת מרקים די פשוטה- במרק הטעם והטקסטורה הם השחקנים המרכזיים והם חייבים, אבל באמת חייבים להיות מצוינים. חוץ מזה, צורת ההגשה המועדפת בתחום המרקים היא על שולחן האוכל הביתי בליווי גשם זלעפות. :)

מרק העגבניות הזה כל כולו טעמים של ארוחת שישי אצל סבא וסבתא. כשאני מכינה את המרק, מיד נזכרת מי מבני הדודים שלי מעדיף לאכול אותו עם שקדי-מרק (שסבתא מכנה "שקדיות"), מי עם קרוטונים ומי פשוט טורף את המרק כמו שהוא.

זו הגרסה שלי למרק הרומני-ישראלי של סבתא. מרק טבעוני עם טעם של בית, חום ואהבה. הוא ממלא, מנחם ועשיר. אתם מממש ממש תיהנו ממנו!

מרק עגבניות אורז חומוס מרק טבעוני סבתא יהודית מרקים טבעוניים מתכונים טבעוניים באתר השוחטת הטבעונית - יעלי שוחט http://veganslaughterer.co.il מרק עגבניות אורז חומוס מרק טבעוני סבתא יהודית מרקים טבעוניים מתכונים טבעוניים באתר השוחטת הטבעונית - יעלי שוחט http://veganslaughterer.co.il מרק עגבניות אורז חומוס מרק טבעוני סבתא יהודית מרקים טבעוניים מתכונים טבעוניים באתר השוחטת הטבעונית - יעלי שוחט http://veganslaughterer.co.il

מרק סבתא יהודית – מרק עגבניות אורז חומוס

מצרכים

1 כוס גרגרי חומוס קטנים מושרים במים כמה שעות (במהלכן יש להחליף את המים מספר פעמים) –או– גרגרי חומוס מבושלים קפואים

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 כוס אורז מלא ארוך

4-5 עגבניות קלופות וחתוכות גס –או– קופסה של עגבניות מרוסקות

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 מקלות סלרי קצוצים

260 גרם רכז עגבניות

8 כוסות מים רותחים (2.5 ליטר)

1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ

5 עלי קייל /חופן עלי תרד חתוכים לרצועות דקות

תבלינים

1 כף פפריקה

½ כפית פפריקה מעושנת

½ כפית כמון

1 כפית שטוחה כורכום

*½ כפית רוטב סרירצ'ה חריף –או– פלפל חריף כתוש. אופציונלי לאוהבי חריף

½1 כפות מלח

סדר ההכנה

1. מחממים שתי כפות שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הגזרים והסלרי ומאדים בשמן 5 דקות. מכניסים את העגבניות החתוכות וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.

2. יוצקים לסיר עוד כף שמן ואת האורז ומערבבים. מוסיפים למרק גם מים רותחים, רכז עגבניות, סרירצ'ה (או צ'ילי), גרגרי חומוס, קייל ופטרוזיליה.

3. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ממש בקטנה ומתבלים בפפריקה, כורכום וכמון. *שימו לב לא להוסיף מלח בשלב זה, הוא יהיה הטאץ' הסופי של המרק. מלח מעכב את תהליך בישול גרגרי החומוס.

4. נותנים למרק להתבשל לפחות שעה וחצי. מוסיפים מלח, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול או מוסיפים מים.

אל תשכחו שמרקים תמיד תמיד טעימים יותר ביום שאחרי ההכנה :D

המשך חורף נעים וטעים.

מרק עגבניות אורז חומוס מרק טבעוני סבתא יהודית מרקים טבעוניים מתכונים טבעוניים באתר השוחטת הטבעונית - יעלי שוחט

♥ אל תהססו, פשוט שתפו! ♥♥♥

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: