אורז מלא כתום ומתוק

אורז עם גזרים, פטריות ובצלים סגולים ועם דלעת ובטטות אפויות. במטבח אורז תמיד יהיה בחירה נוחה, משביעה וטעימה. הפעם התחשק לי להכין מנה טבעונית מתקתקה עם ריח שומשום. אנחנו מאד אוהבים את התוצאה..

*שימו לב: המצרכים מופיעים לפי סדר השתתפותם במתכון.

אורז מלא כתום ומתוק

מה צריך?

½1 כוסות אורז עגול מלא, יש להשרות במים למשך שעה ואח"כ לסנן

2 בטטות – יש לקלף, לחתוך לקוביות ולאדות עד שיתרככו

½ כוס (בערך 100גרם) דלעת – יש לקלף, לחתוך לקוביות ולאדות עד שתתרכך

1 כפית שמן שומשום

½ כפית סילאן

מעט מלח

2 בצלים סגולים

5 כפות שמן זית

2 כפות שמן שומשום

2 גזרים – יש לקלף ולחתוך לקוביות

2 כוסות (בערך 8 בינוניות) פטריות טריות – פרוסות

½ כפית מלח

¼ כפית צ'ילי כתוש חריף

¾2 כוסות מים רותחים (אני יודעת שהכמות משונה אבל האמינו לי, זה עובד)

חופן שברי פיסטוק

למלאכה

אופים כתומים:

מחממים תנור לחום 180° מעלות

1. מניחים נייר אלומיניום בתבנית אפייה ומוסיפים את הדלעת והבטטות.

2. מערבבים בקערה קטנה את הסילאן, שמן השומשום והמלח. משתמשים במברשת או בכפית ומצפים את הדלעת והבטטות בתערובת השמן.

3. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 30-35 דקות.

מכינים אורז:

1. מחממים בסיר שמן זית בחום בינוני-נמוך, מוסיפים את הבצלים ומאדים 5 דקות. יוצקים את שמן השומשום לסיר, מכניסים את הגזרים, מערבבים וממשיכים לאדות כ-3 דקות.

2. מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומערבבים בעדינות. מכניסים לסיר את האורז, מערבבים ומטגנים דקה-שתיים.

3. מגבירים את החום כך שיהיה בינוני-גבוה ומוסיפים יין לבן, סילאן ומים רותחים. מערבבים קלות ונותנים לאורז להתבשל מבלי להפריע לו (לא לערבב!) עד שכל המים מתאדים.

ברגע שהאורז מוכן, מניחים עליו את הכתומים (דלעת ובטטות) האפויים.

אפשר וכדאי לקשט, להגיש ולאכול את המנה עם שברי פיסטוק.

בתיאבון!

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: