ירקות בחלב קוקוס וחמאת בוטנים

שמתי לב שהרבה אנשים מתייחסים לאוכל טבעוני בחשדנות רבה, בחשש קולינרי מסוים או פשוט מניחים שהוא הממ לא טעים (BS), בשביל אותם אנשים וכ-מ-ו-ב-ן בשבילכם טבעונים יקרים הומצא המתכון הבא.

 מנה טבעונית מעולה שתגרום גם לכם ללקק את הצ'ופסטיקס.

כדאי להגיש עם אורז או על מצע איטריות מכל סוג (איטריות סובה, אורז, שעועית, זוקיני וכו')

ברוקולי, טופו ונבטים ברוטב חלב קוקוס וחמאת בוטנים.

ירקות בחלב קוקוס וחמאת בוטנים

מה צריך?

150 גרם טופו (חצי חבילה)

½1 כפות שמן זית

1 כף שמן שומשום

1 בצל סגול

1 שן שום

100 גרם חמאת בוטנים

400 מ"ל (פחית אחת) חלב קוקוס 7%. שימו לב: אם יש לכם קרם קוקוס, זה גם טוב פשוט השתמשו בבערך חצי פחית

1 כפית סוכר חום

2-3 כפות רוטב סויה

טיפה'לה (כ-¼ כפית) שבבי צ'ילי יבש

200 גרם ברוקולי טרי

2 כוסות נבטים סיניים (נבטי מש)

*קישוט שמוסיף רעננות נהדרת: כמה עלי נענע.

למלאכה!

1. נתחיל לחתוך: חותכים את הבצל לחצי ואז פורסים דק (חצאי עיגולים). חותכים את הטופו לקוביות קטנות. חותכים את השום לפרוסות. חותכים את הברוקולי לגודל בינוני-קטן.

2. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומאדים במשך 2-3 דקות עד שהבצל קצת מתרכך. מוסיפים את השום ומאדים דקה נוספת.

3. יוצקים לתוך הסיר את חלב הקוקוס ובוחשים. מוסיפים תוך כדי בחישה חמאת בוטנים, רוטב סויה, סוכר, צ'ילי ושמן שומשום. מערבבים עד שהרוטב מתחיל להיות אחיד.

4. מכניסים לסיר את הברוקולי והטופו ובוחשים.

5. ברגע שהברוקולי מתחיל להתרכך יש להוסיף את הנבטים ולבשל 5 דקות.

זהו, זה מוכן! אפשר להתחיל להתמוגג

בתיאבון!

ברוקולי, טופו ונבטים ברוטב חלב קוקוס וחמאת בוטנים

ברוקולי, טופו ונבטים ברוטב חלב קוקוס וחמאת בוטנים

ברוקולי, טופו ונבטים ברוטב חלב קוקוס מתכונים טבעוניים - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

2 Comments
  1. Maytal Kristal

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: