טראפלס שוקולד טבעוניים
הם שוקולדיים, נמסים בפה ולפי האגדה הומצאו במטבחו הצרפתי של השף האגדי אוגוסט אסקופייה בשנות העשרים של המאה הקודמת – טראפלס שוקולד!
טראפלס שוקולד טבעוניים וממכרים. ברצינות, התפוצצות כזאת של טעמים ומתיקות מאוזנת כבר הרבה זמן לא חוויתי. קינוח חגיגי ומושחת וטוב שכך..
בלי פשרות ובלי דיאטה – טעים נורא ובמקרה גם טבעוני. כמו שצריך, לא?
אזהרה נוספת לשוקוהוליקס שביניכם, הטראפלס באמת ממכרים טראפלס שוקולד טבעוניים
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס, יש להכניס למקרר (ולא לשקשק או לנער) למשך לילה שלם
3 (300 גרם) חפיסות שוקולד מריר
1 כפית שמן קוקוס
ציפוי: ½ כוס אבקת קקאו
גיוון: 2 טיפות תמצית שקדים –או– ליקר תפוזים שאוהבים
הוראות
1. ממיסים את השוקולד באדים. בן-מארי שיטה פשוטה עם ניחוח צרפתי: מרתיחים מים בסיר קטן, מעל הסיר מניחים קערה עם שוקולד. מקפידים שתחתית הקערה לא תהיה במגע עם המים הרותחים. מחממים את השוקולד תוך ערבוב עד שהוא נמס לגמרי.
2. מוסיפים לשוקולד החם את שמן הקוקוס ובהדרגה, כף אחרי כף מוסיפים גם את החלק השומני (שנראה כמו יציקה לבנה) של קרם הקוקוס. שימו לב, לא משתמשים בנוזל עצמו אלא רק בקרם המוצק. מערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד, קטיפתי ומבריק.
למגוונים: בשלב זה אפשר להוסיף לשוקולד הקרמי תמצית שקדים או ליקר.
3. מניחים את קערת קרם השוקולד על השיש לצינון ראשון (5 דק') ומשם מעבירים למקרר לכמה שעות, עד שהשוקולד מתייצב.
4. הכנת הטראפלס: ממלאים קערה או צלחת קטנה בקקאו. מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר, נעזרים בכף כדי להוציא "נתחים" מעיסת השוקולד ומתחילים לגלגל במהירות את השוקולד לצורת כדור קטן. מצפים כל כדור שוקולד בקקאו. מסדרים בקופסה או צלחת עם נייר אלומיניום ושומרים במקרר. ♥♥♥ אל תהססו – פשוט שתפו! ♥♥♥