מרק עדשים בשלושה צבעים
מרק עשיר עם טעמים עמוקים של חורף. מרק עדשים שעושה טוב על הנשמה.
שימו לב שבמתכון העדשים מונבטות א-ב-ל אם אין לכם מונבטים, פשוט שימו יותר מים במרק ותנו לו להתבשל קצת יותר זמן.
מרק עדשים בשלושה צבעים
מה צריך?
1-2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
½ כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
1 שן שום, קצוצה
2 גזרים קטנים, חתוכים לעיגולים
150 גרם עדשים כתומות
150 גרם עדשים מונבטות (שחורות, ירוקות, צהובות)
50 גרם מש מונבט
¼ כפית זרעי כמון
½-1 כפית כורכום טחון
מלח
פלפל שחור טחון
1.5 – 1.7 ליטר מים רותחים
למלאכה!
1. מחממים שמן זית בסיר גדול, מטגנים את הבצל והג'ינג'ר כ-2 דקות. מוסיפים לסיר את הגזר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
2. יוצקים לסיר ½ כף שמן זית, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים במשך כדקה בלבד (בזהירות לא לשרוף את השום והכמון – הם די רגישים). מוסיפים לסיר את המים הרותחים, העדשים והמש, המלח, הפלפל והכמון ובוחשים.
3. מבשלים כ-30-40 דקות.
בתיאבון