שייק צ'יה חמאת בוטנים
שייק טעים, משביע ומתוק שיכול להיות ארוחת בוקר מוצלחת או משקה מנצח . השייק הזה כל כך כיפי שאני פשוט חייבת לחלוק אותו כאן
את המתכון הזה אסור לפספס!
וגם, מה כל-כך טוב בצ'יה ועל מה כל הבאזז??
המשיכו לקרוא וגלו 5 סיבות להוסיף זרעי צ'יה לתפריט היומי שלכם
שייק חמאת-בוטנים – צ׳יה
2-3 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות זרעי צ׳יה
1/2 כוס שיבולת שועל
5 תמרים (מג׳הול, בלי חרצנים)
1 וחצי כוסות חלב אורז /חלב סויה/שקדים
1/2 כוס מים
מעט מלח
5 סיבות להוסיף צ'יה לתפריט שלכם
1. מלאו את הגוף באומגה- 3
זרעי צ'יה מכילים כמות גדולה של חומצות שומן מסוג אומגה- 3
2. המון המון חלבון
2 כפות של זרעי-העל יספקו לכם 10 אחוזים מכמות החלבון היומית המומלצת
3. סיבים, סיבים, סיבים
זרעי צ'יה מכילים כמות מרשימה של סיבים תזונתיים
4. מסייע במניעת נפילות-סוכר
הציפוי הג'לטיני שעוטף את הזרעים, ומתנפח ומתרחב במפגש עם נוזלים, הוא שמסייע במניעת נפילות-סוכר (היפוגליקמיה) ובאיזון רמות הסוכר בדם
5. סידן, חברי היקר
זרעי הצ'יה הם סופר-פוד עשיר בסידן, כלומר מחזקים את העצמות והשיניים. יש!
קריאה נוספת:
את הזרעים יש להשרות קצת לפני?
- נובמבר 10, 2014הי אבי, אפשר להשרות את זרעי הצ'יה במעט מים (ואז השייק יהיה יותר "פודינגי" וסמיך). אני בד"כ לא משרה לפני שייקים אבל זה מטעמי עצלנות גרידא
- נובמבר 11, 2014תודה רבה
- נובמבר 11, 2014היי,
- פברואר 27, 2015עקבתי אחרי המתכון ויצא ממש סמיך (יותר מזכיר חומוס מאשר פודינג).
יש לך אולי רעיון למדוע יצא ככה?
הי מאיה,
- פברואר 28, 2015שני דברים שאולי גרמו לשייק-פודינג להיות סמיך יותר – שיבולת שועל דקה, כמו קוואקר נוטה להפוך את השייק לכבד יותר מאשר שיבולת שועל גסה. אפשרות נוספת היא שזרעי הצ'יה הושרו במים, ספגו יותר נוזלים והוסיפו נפח לשייק.
בכל מקרה, אפשר להוסיף מעט מים או חלב סויה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
יעלי
תודה יעלי!
- פברואר 28, 2015כנראה השתמשתי בשיבולת שועל מהסוג שלא נכון.
שוב תודה רבה