מרק טבעוני כתום עם עדשים, בטטות וגזרים
מרק טבעוני חורפי קליל להכנה שהפך לכוכב קבוע בארוחות שלנו. אני הרוסה לגמרי על מרקים ומגיעה משושלת ארוכה של חובבי מרק – מרקים מסורתיים, מרקים חריפים, מרקים אסיאתיים, מרקים טבעוניים, מרקי קטניות ואפילו מרקים מתוקים (מממ.. מרק הדובדבנים של סבתא יהודית). למעשה, רבים מבני משפחתי מאמינים שאין ארוחה בלי מרק
המרק שבחרתי להכין הפעם, בעל טעם עמוק ומרקם משגע שמתאים בדיוק לילדים (וגם למבוגרים).
ספרו לי איך יצא המרק שלכם. בתיאבון!
מרק כתום עם עדשים, בטטות וגזרים
מצרכים:
2 בטטות גדולות (כחצי ק"ג) – חתוכות לקוביות בינוניות
3-4 גזרים – ללא קליפה, חתוכים גס
1 כוס עדשים כתומות – שטופות
3-4 כפות שמן זית
1 בצל
2 גבעולי סלרי – קצוצים
2 שיני שום – קצוצות
1.5-1.7 ליטר (6-7 כוסות) מים רותחים
תבלינים:
¼ כפית זרעי כמון – אם אין, אפשר להשתמש בכמון טחון
1 כפית שטוחה כמון טחון
1 כפית כורכום
½ כפית ג'ינג'ר יבש טחון או טרי
מעט אגוז מוסקט
½-1 כפית סילאן
3 עלי דפנה – אם אין, לא נורא
שבבי צ'ילי יבש (לפי מידת החריפות המועדפת)
מעט רוטב סויה
הוראות:
1. מחממים 3 כפות שמן בתוך סיר גדול (חום בינוני-נמוך) ומכניסים את הבצל. מטגנים (מאדים) עד שהבצל הופך שקוף, מוסיפים את הסלרי ומאדים עוד דקה-שתיים.
2. מעבירים את הבצל והסלרי לצד אחד של הסיר ומוסיפים כף שמן לצד הריק של הסיר, מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים. אחרי בערך דקה מערבבים את כל תכולת הסיר ומכניסים את הגזרים והבטטות ומערבבים כך שיצופו במעט שמן.
3. מכניסים לסיר את השום, העדשים, המים והתבלינים, מערבבים היטב ומבשלים בחום בינוני.
בתיאבון!
מרק נהדר !יצאה כמות גדולה ובכל פעם אני מוסיפה מים לפני שאני מחממת במיקרו בקערות האישיות!תודה רבה יעלי
- דצמבר 30, 2013תודה רבה!! אני כל כך שמחה לשמוע שטעים לך ובכלל לקבל מחמאה מבשלנית כמוך…..
- ינואר 5, 2014מרק נהדר !יצאה כמות גדולה ובכל פעם אני מוסיפה מים לפני שאני מחממת במיקרו בקערות האישיות!תודה רבה יעלי
- דצמבר 30, 2013תודה רבה!! אני כל כך שמחה לשמוע שטעים לך ובכלל לקבל מחמאה מבשלנית כמוך…..
- ינואר 5, 2014