שעועית בלימון
שעועית היא חומר גלם נפלא. קשה לשים את האצבע בדיוק על הסיבה לחיבתי הגדולה לשעועית, אבל היא פייבוריטית גדולה במטבח. בכל מקרה, שעועית בלימון – תוספת חמצמצה ומרעננת שמתאימה לכל ארוחה ומחמיאה לכל מנה
שעועית בלימון
מה צריך?
2 כוסות שעועית ירוקה (יש לשטוף את השעועית ולחתוך כל אחת לשלוש חתיכות)
2 שיניי שום קצוצות
3-4 כפות שקדים פרוסים
½ כפית צ'ילי (פלפל חריף יבש) טחון
3-4 כפות שמן
מיץ מ-2 לימונים סחוטים
מלח
מים רותחים (כדאי להשאיר את הקומקום קרוב)
למלאכה!
1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים קלות (מאדים בשמן) את השום במשך קצת פחות מדקה. זורקים למחבת את השעועית, השקדים, המלח והצ'ילי.
2. לתוך המחבת הלוהטת יוצקים בערך ¼ כוס מים חמים וממשיכים לאדות תוך כדי בחישה. בכל פעם שהמים מתאדים יש להוסיף 2 כפות מים רותחים כך שתשמעו לאורך כל ההכנה צלילי "טיגון".
3. ברגע שהשעועית קצת רכה אבל עדיין קרנצ'ית יש להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.
בתיאבון!