הום פרייז בצ'ילי מתוק
חריפים, מתוקים, מעט קריספיים ופשוט מושלמים.
שדרוג קל וטעים שיהפוך את תפוחי האדמה שלכם למנה הנטרפת ביותר בליל הסדר.
ובלי כל קשר לפסח – בין אם כנשנוש או תוספת – מה שלא יהיה, אי-אפשר להפסיק לאכול אותם!
הום פרייז בצ'ילי מתוק
מרכיבים
5-6 תפוחי אדמה (קצת יותר מחצי ק"ג), חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות
3 כפות שמן
½ כפית מלח
מרכיבים להכנת רוטב צ'ילי מתוק
5-6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
*לאוהבי החריף – ½ כפית רוטב סרירצ'ה
כף שמן זית
קורטוב סוכר חום
½ כפית מלח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית זרעי שומשום
הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
1. פורשים נייר פרגמנט על תבנית אפייה ומשמנים בכף שמן, מניחים את תפו"א החתוכים בתבנית ויוצקים עוד שתי כפות שמן וזורים חצי כפית מלח, מוודאים שכל התפוחים מצןפ. מכניסים לתנור לשעה, או עד שתפוחי האדמה זהובים, רכים מבפנים ומעט קריספיים מבחוץ.
2. מקפיצים את תפוחי האדמה ברוטב – משתמשים במחבת גדולה. מחממים במחבת כף שמן זית ומעבירים את תפו"א האפויים למחבת.
3. מוסיפים לחגיגה צ'ילי מתוק, מלח, סוכר חום, פפריקה וזרעי שומשום. מקפיצים, מסירים מהאש ומגישים.
בתיאבון!