כמה פשוט, ככה טעים ירקות צלויים בתנור
מה, שוב ירקות בתנור?? כן כן ובהחלט כן! הפעם החלטתי לשדרג את המאכל הטבעוני האהוב ירקות צלויים בתנור
הטעמים של הירקות -שחלקם קריספיים וחלקם רכים- ברוטב המתוק-חריף (הודות למייפל והפלפל החריף) פשוט מושלמים.
אנחנו טבלנו בטחינה גולמית. אפשר להגיש לצד אורז (ממליצה ללכת על אורז בסמטי).
מתכון פשוט וקל. בתיאבון!
ירקות צלויים בתנור
מצרכים:
2-3 בטטות בינוניות קלופות
1דלורית
3-4 פלפלים צבעוניים
1-2 סלק
2-3 גזרים קלופים
3-5 כפות שמן זית
2 כפות מייפל אמיתי
1 כף תימין
½-1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה (אפשר גם רגילה כמובן)
½-¼כפית צ’ילי כתוש חריף
מעט פלפל שחור גרוס
מלח גס
הוראות:
מחממים תנור ל-180 מעלות
1. חותכים את הירקות (חוץ מהסלק) ל"מקלות" בגודל בינוני, מקלפים את הסלק וחותכים כל סלק ל-4 חתיכות.
2. מניחים נייר אפייה משומן בתבנית ומסדרים את הירקות בתוכה.
3. מערבבים בכלי קטן את התבלינים, שמן הזית והמייפל. משתמשים במברשת ("מכחול מטבח") ומצפים את הירקות ברוטב.
4. מכסים בנייר אלומניום ומכניסים לתנור ל-40 דקות. אחרי 40 דקות מסירים את הנייר ומגבירים את החום ל-200 מעלות. ממשיכים לאפות עוד בערך חצי שעה.
בא לי לארוחת בוקר, צהריים וערב!
נשלח מה-iPhone שלי
ב-22 במרץ 2014, בשעה 18:14, Vegan Slaughterer כתב/ה:
>
- מרץ 22, 2014>
כל כך נעים לשמוע! תודה
- מרץ 30, 2014ירקות אפויים – טעם החיים!
תודה רבה על המתכון
- מרץ 23, 2014בשמחה רבה ולבריאות
- מרץ 30, 2014