קערת שיבולת שועל ותאנים
שנייה לפני שאי-אפשר להשיג תאנים עסיסיות, עגלגלות ומתוקות, החלטתי להכין דייסת שיבולת שועל ותאנים מפוארת לכבוד קיצו של הקיץ! בארצנו החמימה קשה לדעת אם עכשיו אלו רגעים אחרונים של שמש (כנראה שלא), או ששרב עוד לפנינו, אבל המקורות מסרו שבאופן רשמי הקיץ נגמר.
ונכון שבגדי הים כבר יבשים על החבל בואכה המגירה והשגרה בעיצומה, אבל פירות הקיץ עדיין כאן! אז למה לא להתחיל את היום עם חיוך?
קערת שיבולת שועל ותאנים
מתכון ל-2 סועדים
מרכיבים
1 כוס שיבולת שועל
2 כוסות מים (השתמשתי במים רותחים)
5-6 תאנים (4 לבישול, 2 להגשה)
2 כפיות או יותר, סירופ מייפל אמיתי
הוראות
1. מכניסים את שיבולת השועל לסיר בינוני, מוסיפים מים ומתחילים לבשל בחום בינוני-נמוך.
2. חותכים 3-4 תאנים לרבעים ומוסיפים לסיר. מוסיפים סירופ מייפל ומביאים לרתיחה ומורידים מעט את החום. מבשלים עד שמתקבל מרקם דייסתי וכיפי.
3. מגישים עם שתי תאנים טריות חתוכות.
בתיאבון
אהבתם? שתפו בספר הפרצופים, ספרו לחברים, גלו לשכנים והכי חשוב – עדכנו אותי!!