צבעי מאכל טבעיים טבעוניים שמכינים בבית
צבעי מאכל שמכינים בית
מתכונים להכנת צבעי מאכל קלים להכנה, טבעוניים והכי חשוב – מחומרים טבעיים בלבד! ללא חומרים מלאכותיים וללא הכנה מסובכת
הרעיון של צבעי המאכל הטבעיים הוא שמשתמשים בתמצית מרוכזת שמכינים ומסננים בבית. כדאי להשתמש בצבעים כמה שיותר קרוב ליום הכנתם
המתכונים הם לצבעים הבאים: אדום-ורדרד, צהוב-כתום וירוק
התוצאות מצולמות למטה
יש גם לכם רעיונות וטיפים שרצו לחלוק? זה בדיוק המקום
טיפ 1: מומלץ להשתמש במכחול קטן
טיפ 2: שימו לב – צבעים הופכים בהירים יותר לאחר הייבוש
טיפ 3: כדי לצבוע ביותר מגוון אחד כדאי לצבוע בצבע הרצוי, להמתין כמה דקות ורק אז להמשיך לצבוע את הגוון הנוסף
צבע אדום-ורדרד
1 סלק
1-2 כפות מים רותחים
הכנה: מגררים את הסלק, מוסיפים כף מים רותחים ומערבבים. מסננים כשהעיסה מתקררת
צבע ירוק
כפית אבקת ספירולינה (או חופן נדיב של עלי תרד טחונים-קצוצים) ¼
כפית אבקת סוכר ½
2-3 כפות מים רותחים
הכנה: מערבבים את הספירולינה (או התרד), הסוכר והמים
צבע צהוב-כתום
מעט כורכום
1 כפית שטוחה אבקת סוכר
2 כפות מים רותחים
נגיעה מהצבע האדום (הסלק)
הכנה: מערבבים היטב