תבשיל סתיו – אורז עם בייבי תרד, אפונה ונבטוטים
כשהרוח נושבת בחוץ והגשם יורד ללא הרף, זה סימן שהגיע זמן התבשילים. אני מוכרחה להודות שאני אוהבת קור ומבחינתי, סתיו = שלכת וניחוחות בישול.
המון מאכלים טבעוניים מתאימים בדיוק למזג אוויר מסוג זה – קדירות, מרקים ותבשילים. אז מה אכין היום? תבשיל סתיו "מג'דרה בסגנון חופשי" – אורז עם בייבי תרד, אפונה ונבטוטי מש ועדשים.
תבשיל סתיו – אורז עם בייבי תרד, אפונה ונבטוטים
מצרכים:
1 כוס אורז עגול מלא – משרים במים כחצי שעה ואז מסננים
¼ כוס אפונה יבשה – משרים במים כחצי שעה ואז מסננים
1 כוס נבטוטים – מש צבעוני, עדשים שחורות, ירוקות, מה שבא לכם
½ כוס דחוסה בייבי תרד – חתוך גס
4 כפות שמן זית
1 בצל – חתוך לקוביות בינוניות
1 שן שום – קצוצה
3 כוסות מים רותחים
תבלינים: לא להיבהל מכמות התבלינים, אם אין תבלין – אפשר לוותר, לא נורא
כף אבקת קארי
כפית כוסברה יבשה טחונה (אבקה)
2 תרמילי הל – מוציאים את הגרגירים בזהירות
½ כפית זרעי חרדל
1 כפית כמון טחון
1 כפית כורכום
¼ כפית צ'ילי כתוש יבש
מלח לפי הטעם
הוראות:
1. יוצקים לתוך סיר גדול 3 כפות שמן זית ומחממים על אש נמוכה-בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים כף שמן נוספת לסיר ועליה מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדקה (ממש רק כדי לפתוח את טעמם של התבלינים).
2. מכניסים לסיר את האורז והאפונה ומערבבים כך שהאורז יצופה בשמן. מוסיפים לסיר מים רותחים, תרד, מלח ושום, בוחשים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה בלי מכסה (ובלי לגעת או לערבב) עד שהמים מתאדים.
3. מגישים ואוכלים עם טחינה. חובבי הקראנצ'יות מוזמנים להגיש גם עם נבטוטים טריים – דליקטס!
זה עושה חשק!!!
- דצמבר 11, 2013