עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל טבעוניות ומעולות
עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל מושלמות
שבת בבוקר, הזמן המושלם לשתות תה או קפה, לאכול עוגייה משובחת ולקרוא ספר טוב. או שאולי יש לכם ילדים ואתם בדיוק מחפשים בילוי משותף ופעילות מהנה ומעייפת. המתכון הבא מתאים גם למי ששותה קפה בנחת וגם למי שרוצה לבשל עם הילדים – עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל הכי טובות בעולם. והן טבעוניות!
אי אפשר להסביר במילים או בתמונות עד כמה הן טעימות ונימוחות, ולכן פשוט תצטרכו להכין אותן בעצמכם.. העוגיות נאכלו לצד כוס חלב (משקה) אורז ואגוזי לוז. יאמממי.
המתכון קל מאד, אז למלאכה.
מצרכים
⅔ כוס קמח לבן
⅓ כוס קמח מלא
1 כוס שיבולת שועל
⅓ כפית מלח (חשוב!!)
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כוס סוכר חום
⅓ כוס שמן צמחי
⅓ כוס חלב אורז
⅔ כוס שוקולד צ'יפס
הוראות
מחממים מראש תנור לחום של 175º צלזיוס
1. מערבבים בקערה גדולה את כל "היבשים" – קמחים, שיבולת שועל, מלח, סודה לשתייה וסוכר.
2. יוצקים לקערת היבשים את השמן ומוסיפים גם את החלב, מערבבים טוב-טוב, מכניסים את השוקולד צ'יפס וממשיכים בערבוב.
3. מניחים נייר אפייה בתבנית וטיפה'לה משמנים אותה. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומועכים (משטחים) אותם בעדינות ומסדרים בתבנית. חשוב לסדר את העוגיות בצורה מרווחת.
4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 12-15 דקות, תלוי בתנור.
אחרי שמוציאים מתנור האפייה נותנים לעוגיות להצטנן ולהתייצב במשך עשרים דקות בערך.
בתיאבון