סלט יווני עם "גבינת פטה" טבעונית
קוביות "גבינת פטה" מטופו – פשוט להכין, טעים לאכול ומשדרג כל סלט.
קחו בחשבון, שיש להשרות את הטופו כמה שעות לפני הכנת "הגבינה". נסו ותהנו!
סלט יווני עם "גבינת פטה"
הכנת הגבינה
מה צריך?
1 חבילת טופו (300 גרם)
מים
2-3 כפות מלח גס (אל חשש, המלח הוא להשרייה בלבד)
3-4 כפות תבלין זעתר עם שומשום
2-3 כפות שמן זית
למלאכה!
1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומעבירים לקערה מלאה במים ומלח. *חשוב שהמים יהיו מאד מלוחים. משרים במי המלח במשך כמה שעות.
מחממים מראש תנור לחום של 165°
2. מסננים את הטופו ומחזירים אותו לקערה.
3. מוסיפים לקערה את שמן הזית והזעתר ומערבבים בזהירות.
4. מניחים את קוביות הטופו בתבנית אפייה ואופים במשך 30-40 דקות.
סלט יווני – הכל מלבד הבצל נחתך גס
מה צריך?
2 מלפפונים גדולים
3 עגבניות או 10 עגבניות שרי
1 בצל חתוך לטבעות דקות
כמה עלי חסה (מומלץ להשתמש בלבבות קיסר)
תבלין זעתר עם שומשום
רוטב ותיבול
"מטפטפים" על הסלט שמן זית, מיץ מלימון סחוט ומפזרים זעתר.