עוגיות טחינה
גשם, ברד, רוחות חזקות וריח מתוק בכל הבית – החורף כאן!
זה בדיוק הזמן לעוגיות טחינה נימוחות, חמימות ומתוקות. עוגיות שגר ושכח, שתמיד קוצרות שבחים ומחמאות. אז בלי היסוסים, פשוט לכו על זה.
רק אסביר שמבחינתי, ריחות אפייה מתקתקים הם חלק בלתי נפרד ממזג אוויר קריר, אם כבר אפייה – אז ברור שמכינים את העוגיות הכי הכי משמחות בעולם – עוגיות טחינה מהאגדות.
העוגיות עצמן לא יצאו נורא פוטוגניות ולכן נעזרתי באנשים הכי מהממים, מלאי כישרון ופוטוגניים בארץ
עוגיות טחינה טבעוניות
מצרכים
½ כוס טחינה גולמית
¾ כוס קמח מלא
¾ כוס קמח לבן
½ כפית אבקת אפייה
⅓-½ כוס סוכר, תלוי במידת המתיקות שאתם אוהבים
כמה טיפות תמצית וניל
⅓ כוס שמן צמחי (קנולה, חמניות, סויה וכו')
2 כפות שמן קוקוס (או כף וחצי שמן צמחי)
2-3 כפות חלב סויה או אורז
¼ כוס שקדים פרוסים
הוראות
מחממים תנור ל-180 מעלות
1. מערבבים את כל החומרים בקערה עד שמתקבלת עיסה אחידה.
2. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, משטחים אותם, נעזרים במזלג ויוצרים דוגמא של פסים כמו בתמונה (לא חובה).
3. מסדרים בתבנית המרופדת בנייר אפייה.
משך האפייה כ-20 דקות. חשוב לשים לב – העוגיות אמורות להיות זהובות בהירות.
אם הן הופכות חומות, סימן שנאפו יותר מדי.