לביבות תפוחי אדמה אפויות
החג בעיצומו והסופגניות הטבעוניות נמצאות בכל מקום! אז בין סופגניה לדונאט, החלטתי להכין משהו פחות נוטף שמן ושבכל זאת יהיה שווה את כל ההתקשקשות הזו של הליבוב.
בסוף יצא מתכון סופר-פשוט (יש!!). התוצאה אמנם שונה מהמקור הממכר והמטוגן של סבתא שולמית, אבל הן יצאו מדליקות וטעימות ביותר.
לביבות רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ. גרסה טבעונית ואפויה – נשנוש מושלם וכמובן אחד מסמלי החג היותר טעימים.
חג חנוכה שמח ומה-זה מואר שיהיה לכם
לביבות תפוחי אדמה אפויות
מתכון ל-15-20 לביבות
מצרכים
7 תפו"א קטנים, מקולפים
1 בצל שאלוט
2 כפות קמח סויה
2 כפות שמן
מלח, פלפל
הוראות
1. מגררים דק-דק במעבד מזון (פוד-פרוססור) או בפומפיה את תפוחי אדמה והבצל.
2. סוחטים את התערובת היטב, שימו לב שאמורים לסחוט הרבה נוזלים. אפשר להניח במסננת מעל הכיור ולתת לנוזלים לצאת במשך חצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מוסיפים לתערובת קמח סויה, שמן ומלח פלפל. יוצרים כדורים קטנים ומועכים אותם ליצירת הלביבות, ומסדרים אותן בתבנית משומנת.
אופים 12-15 דק', אז הופכים את הלביבות ומכניסים לעוד 12-15 דק' אפייה.
בתיאבון
אהלן, נראה לך שילך עם קמח חומוס? זה מה שיש לי בבית
- ינואר 15, 2015היי היי, נראה לי שגם קמח חומוס הולך כאן
- פברואר 4, 2015