ספגטי אספרגוס בטטה
תקופה מורכבת – מתכון טיפה'לה מורכב
פעם באמת האמנתי שספגטי ופסטה הן שם נרדף לרוטב עגבניות. אחותי הסבירה לי שזה מפני שהיא וגם אני פשוט מחפשות סיבות לאכול הרבה עגבניות. באותה נשימה היא ציינה שזו גם הסיבה לאהבה הגדולה לשקשוקה טבעונית – המון עגבניות. אחותי הגדולה צודקת.
השבוע, אחרי שרצינו לא לדבר על המצב הבטחוני, חזרנו לשיחת הספגטי והחיבה לעגבניות. בתגובה החלטתי לאתגר עצמי ולהכין מנה מהממת עם אספרגוס, בטטה ושקדים. מנה שתעשה כבוד לספגטי – ולא לעגבניות : )
לתשומת לב הגולשים, המתכון אולי נראה מסובך אבל הוא ממש ממש לא. מתכון שמתאים גם לחובבי בישול מתחילים ועל הדרך לומדים איך לחלוט אספרגוס.
ספגטי אספרגוס בטטה
מצרכים
3 בטטות, חתוכות לקוביות קטנות
צרור אספרגוס (10-15 יחידות) שטוף ונקי
בצל, חתוך גס
2-3 שיני שום, קצוצות בסכין
3-4 (אפשר גם יותר) חופנים שקדים משובבים או פרוסים
שמן זית
¼ כפית או יותר פלפל קיינה כתוש יבש
½ כף טימין + ½ כפית טימין לבטטות
מלח גס (אני השתמשתי במלח אטלנטי)
¾-1 חבילת פסטה
הכנה
אופים את הבטטות
מחממים תנור ל-180 מעלות
מסדרים את הבטטות בתבנית אפייה, מצפים אותן ב-2-3 כפות שמן, זורים עליהן מעט טימין ואופים 25-30 דק'.
חולטים את האספרגוס
1. ממלאים קערה במי קרח (או מים קרים עם קרח).
2. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מכניסים לסיר כפית מלח ואת האספרגוס. אחרי דקה(!) מוציאים את האספרגוס מהסיר הישר לקערת מי הקרח.
מוציאים את האספרגוס מהמים ומייבשים קלות.
מכינים הירקות ומרכיבים את המנה
1. מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק ומוסיפים את השקדים והבצל, מטגנים עד שמתחיל להיות שקוף.
2. מוסיפים עוד קצת שמן ואת שאר המרכיבים – השום, האספרגוס, הבטטה והתבלינים. מקפיצים כמה דקות, טועמים ומוסיפים מלח/תבלינים אם חסר. מסירים מהאש.
3. מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן. לאחר שהספגטי מוכן מעבירים אותו למחבת עם הירקות (אפשר להוסיף עוד שמן זית) ומקפיצים 2-3 דקות. מגישים.
בתיאבון!