רוטב שמנת בטטה טבעוני
מאי 17, 2013 |
In כל המתכונים, ללא גלוטן, ממרחים, גבינות ורטבים, מנות עיקריות, מתכונים לילדים, פסטות, נודלס ואורז |
אין תגובות
רוטב עשיר וקרמי שגם לא-טבעונים עפים עליו. הרוטב מתאים עם ניוקי, פסטה או אורז.
רוטב שמנת בטטה טבעוני
מה צריך?
1 בטטה בינונית (בלי קליפה וחתוכה גס)
מים לבישול
1 שן שום (פרוסות)
8 כפות שמנת אלפרו לבישול 5%
1-2 כפות שמן זית
תבלינים: בזיליקום, אורגנו, טימין וצ’ילי גרוס
מלח גס
למלאכה
1. מכינים פירה בטטה פשוט – מבשלים את הבטטה במים רותחים, כשהבטטה מתרככת מססנים את המים, מוסיפים מלח ומועכים.
2. בסיר קטן, מחממים שמן זית ומבשלים (יש שיגדירו זאת, מאדים בשמן) את השום והתבלינים.
3. יוצקים לסיר את השמנת, מוסיפים את הפירה ומערבבים בזהירות טוב-טוב.
יש לבשל, מבלי לשכוח לערבב, במשך 5-10 דקות.
בתיאבון!