שלושה מתכונים לחג השבועות

לכבוד חג הביכורים קבלו מתכונים ל-3 מנות מנצחות, כל מתכון מלמיליאן.

פטריות ועגבניות ממולאות

קיש כרישה-תירס

ולקינוח פרחים פריכים מבצק פילו עם פירות טריים במילוי קרם בננה-וניל

אז קדימה – למטבח!

פטריות ועגבניות ממולאות - מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחטקיש כרישה-תירס מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט 6פרחים פריכים עם פירות טריים במילוי קרם בננה-וניל חג שבועות טבעוני

פטריות ועגבניות ממולאות

אחת המנות האהובות עלי בעולם כולו. איזון מושלם בין הטעמים השונים, הג'וסיות של הפטריות והעגבניות, והנימוחות של המילוי.

מתכון חובה.

להדפיס (על נייר ממוחזר) ולתלות על המקרר!

פטריות ועגבניות ממולאות - מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחטפטריות ועגבניות ממולאות - מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט 1פטריות ועגבניות ממולאות - מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחטפטריות ועגבניות ממולאות - מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחטפטריות ועגבניות ממולאות - מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

פטריות ועגבניות ממולאות

מצרכים

5-7 עגבניות

סלסלת פטריות

כוס שקדים שהושרו במים כמה שעות

צרור פטרוזיליה קטן, בלי גבעולים

4 כפות טחינה

2 כפות שמן זית

3 כפות שומשום

1 כפית שטוחה מלח

¼ כפית פלפל שחור

½ כוס זרעונים (דלעת, חמניה וכו')

כף שמן

הוראות

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות)

1. מפרידים את הרגליים מהפטריות, חוצים את העגבניות, מרוקנים אותן ושומרים את תוכנן.

2. מכניסים לפוד-פרוססור את הזרעים של העגבניות והרגליים שנשארו מהפטריות, מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים עד שנוצרת עיסה יחסית אחידה.

טועמים ומוסיפים מלח-פלפל לפי הטעם.

3. מברישים את הפטריות והעגבניות החלולות במעט שמן זית (אני השתמשתי במברשת סיליקון), ממלאים אותן במלית בעזרת כפית ומסדרים בתבנית אפייה.

מכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות.

שימו לב כדאי להוציא את הפטריות מהתנור קצת לפני העגבניות.

פטריות ועגבניות ממולאות - מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

חזור למעלה


קיש כרישה-תירס

קראו לזה איך שתרצו – קיש, פאי או פשטידה, בכל מקרה, מאפה התירס-כרישה הזה כל כך משובח, משביע ומתאים לטבעונים וללא-טבעונים כאחד, שבעיקר תרצו לקרוא לו :)

אגב, אני פשוט נהנית לכנותו קישכרישה.

קיש כרישה-תירס מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחטקיש כרישה-תירס מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט קיש כרישה-תירס מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט קיש כרישה-תירס מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט קיש כרישה-תירס מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

קיש כרישה-תירס

מצרכים

תחתית הקיש – הבצק:

½1 כוסות קמח מלא

½1 כוסות קמח כוסמין

¾ כפית שטוחה מלח

½ כוס שמן

½1 כוסות מים רותחים

המלית:

4 כפות שמן זית

1 כרישה חתוכה לעיגולים קטנים

3 כפות קמח מלא

1 פחית תירס (550 גרם) כולל הנוזלים, אוגרעינים מ-3-4 קלחי תירס + 1 כוס חלב סויה ללא סוכר

½ חבילת טופו רך – מפורר

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

¼ כפית סוכר

2-3 עגבניות שרי, פרוסות דק ובלי הזרעים (לקישוט)

הוראות

הכנת הבצק

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות)

1. מערבבים את הקמחים, המלח והשמן ומוסיפים בהדרגה את המים הרותחים. לשים בזהירות (ממש בזהירות כי הבצק חם). יוצרים מהבצק כדור.

2. משמנים תבנית אפייה, מניחים במרכזה את כדור הבצק ומצמידים אותו לתחתית ולדפנות התבנית. מחוררים כמה חורים בעזרת מזלג. (כמו בתמונה)

מכניסים לאפייה בתנור ל-25 דקות.

הכנת המלית

1. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בעל תחתית עבה, על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את הכרישה ומטגנים (מאדים) עד שהופכת זהובה-שקופה. מוסיפים עוד 2 כפות שמן ואת הקמח ומערבבים.

2. מכניסים לסיר את יתר המרכיבים: תירס ונוזלים, טופו, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מערבבים ומסירים מהאש.

3. יוצקים את התערובת לקיש האפוי, מסדרים ומקשטים עם העגבניות, ומחזירים לתנור להמשך אפייה ל- 35-40 דקות.

לאחר האפייה מומלץ לתת לפשטידה להצטנן קצת.

קיש כרישה-תירס מתכונים טבעוניים לחג השבועות - השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

חזור למעלה


פרחים פריכים מבצק פילו עם פירות טריים במילוי קרם בננה-וניל

מנת וואו שמתאימה בול לחגיגת ביכורים טבעונית וטעימה.

עלי הנענע מקשטים את המאפים האישיים אבל גם נותנים טאץ' מרענן לקינוח הקייצי.

בשביל להכין את הפרחים (קונכיות) משתמשים בתבנית שקעים (קאפקייקס) ובתוכה מסדרים את בצק הפילו.

פרחים פריכים עם פירות טריים במילוי קרם בננה-וניל מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט חג שבועות טבעוני פרחים פריכים עם פירות טריים במילוי קרם בננה-וניל מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט חג שבועות טבעוני פרחים פריכים מבצק פילו עם פירות טריים במילוי קרם בננה-וניל

מתכון ל-10 קינוחים אישיים

מצרכים

פרחי פילו

בצק פילו, 4-5 דפים מופשרים (לפי הוראות ע"ג האריזה), חתוכים ל-20 ריבועים, בערך בגודל השקעים שבתבנית האפייה

2 כפיות שמן קוקוס, במצב נוזלי

קרם בננה-וניל

6 בננות

2-3 כפיות סילאן

7-8 כפות שקדים טחונים*

2 כפיות תמצית וניל

מעט מלח

פירות טריים – דובדבנים, קיווי, משמשים, אפרסקים, תותים, פירות יער ומה שבא

10-15 עלי נענע

*לא חובה, אבקת השקדים נמצאת ברשימה בגלל שהיא מייצבת את הקרם (וכי היא בריאה וטעימה) אבל, אם אין – אפשר לוותר.

הוראות

הכנת הפרחים

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (180-200)

1. מברישים 2 ריבועי פילו בשמן קוקוס ומניחים אותם אחד על השני, בערך ככה-

בצק פילו

2. מסדרים את הפילו בתבנית השקעים בצורת פרח-קונכיה. חוזרים על השלבים עד שנגמרים השקעים.

מכניסים לתנור ל- 8-12 דקות אפייה. בינתיים ממשיכים להכנת הקרם.

הכנת הקרם

1. מכניסים לקערה או בלנדר את כל המרכיבים, מועכים, מערבבים ומכניסים למקרר לרבע שעה.

2. חותכים את הפירות בצורה אחידה.

הרכבת המנה

1. ממלאים כל פרח-קונכיה ב2-3 כפיות מהקרם (משתנה לפי גודל הקונכיות).

2. מסדרים את הפירות החתוכים לצורת מניפה ומניחים יפה-יפה על הקרם.

מוסיפים לכל מאפה אישי עלה נענע ומגישים.

פרחים פריכים עם פירות טריים במילוי קרם בננה-וניל מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

חזור למעלה

♥ חג שמח ♥

פרחים פריכים עם פירות טריים במילוי קרם בננה-וניל מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט חג שבועות טבעוני

 

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים