תבשיל פטריות ומנגולד עם אורז פרא מעורב

תבשיל עם פטריות, סלק עלים, אורז צבעוני ושקדים. מנה מ-א-ו-ד משביעה ופשוטה להכנה. נסו את זה בבית :)

תבשיל טבעוני עם פטריות, מנגולד ואורז פרא מעורב

תבשיל פטריות ומנגולד עם אורז פרא מעורב

מתכון ל-4 סועדים

מה צריך?

½1 כוסות אורז מלא מכל מיני סוגים, אני השתמשתי באורז פרא, אורז בר, אורז אדום, אורז בשמתי מלא ואורז עגול מלא. יש לשטוף את האורז, להשרות אותו במי ברז כשעה ואז לסנן המים

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול, חתוך לטבעות או חצאי טבעות

½3 כפות (50 גרם) שקדים פרוסים

2 פטריות פוטרבלו גדולות, פרוסות

סלסלת פטריות שמפיניון (כ-250 גרם)

3-5 עלי סלק עלים (מנגולד) כולל החלקים הלבנים, חתוכים גס

½ כוס יין לבן חצי יבש

1 כף אורגנו

½-1 כף מלח גס

½ כפית (או יותר) צ'ילי יבש גרוס

2-3 גרגירי פלפל שחור שלם

3 כוסות מים רותחים

למלאכה

1. מחממים שמן בסיר גדול, מכניסים לתוכו את הבצל והשקדים ומאדים במשך כמה דקות.

2. מוסיפים לסיר את האורז המסונן והפטריות וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב. אחרי 2-3 דקות מכניסים לסיר גם יין לבן, מנגולד, אורגנו, מלח, פלפלים ומים רותחים.

3. מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים לחום בינוני. מכסים הסיר עם מכסה שיש לו חור לאדים וממשיכים לבשל עד שהמים מתאדים.

*שימו לב: יש להוציא את גרגירי הפלפל לפני האכילה.

מוגש ונאכל עם טחינה גולמית.

בתיאבון!

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: