מה טבעונים אוכלים במימונה?

מימונה טבעונית

פסח כמעט מאחורינו והמימונה עוד רגע כאן.

המימונה כבר מזמן הפכה לחלק מהתרבות הישראלית, לחלק מחגיגות סיום הפסח.

החגיגה צבעונית, מתוקה-מתוקה ושמחה במיוחד. אז גם אם אתם לא מרוקאים, גם אם אתם לא פוליטיקאים שמגיעים לחגיגה למען התמונה, גם אם אכלתם פיתות כל החג – את המתכונים הטבעוניים שהכנתי פשוט אסור לפספס.

קבלו שלושה מתכונים באמת מהממים – מופלטה טבעונית, פירות וירקות ממרציפן (שנצבעו בבית באופן טבעי, ראו מתכון) ופירות יבשים ממולאים כל טוב.

תרבחו ותסעדו

מה אוכלים טבעונים במימונה צבע מאכל טבעי טבעוני פירות מרציפן מתכון של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

מימונה טבעונית פירות יבשים ממולאים כל טוב מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

מימונה טבעונית פירות יבשים ממולאים כל טוב מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

פירות וירקות ממרציפן + מתכון לצבעי מאכל טבעיים

מימונה טבעונית צבע מאכל טבעי טבעוני פרחים מרציפן מתכון של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

פירות, ירקות ופרחים ממרציפן

200 גרם (או יותר) מרציפן מוכן, טבעוני *אפשר גם להכין - לחצו על הלינק

מכחול קטן

ציפורן (תבלין) – להכנת תפוחים ואגסים

רוזמרין – ממנו נכין את העלים של הגזר

צבעי מאכל – לחצו כאן!

הוראות

יש ללוש את המרציפן כך שיהיה נוח לעבודה.

הצביעה נעשית בעזרת מכחול.

הנה כמה רעיונות לירקות, פירות ופרחים טבעיים-טבעוניים

צבעי מאכל טבעיים טבעוניים מתכון של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

צבע מאכל טבעי טבעוני גזר מרציפן מתכון של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

מופלטה טבעונית

מתכון טבעוני לדבר האמיתי. מגישים עם חמאת קוקוס (שמן קוקוס שהיה במקרר) וסירופ מייפל טבעי או סילאן טבעי.

חשוב לציין שרוב המופלטות טבעוניות ממילא, כך שאם אתם מכירים מישהו שעורך מימונה – אל תהססו להצטייד במייפל ולבקש שיכינו לכם אחת בלי חמאה ודבש

מצרכים:

1 קילו קמח

כפית מלח

3-½2 כוסות מים

1 כוס שמן

הוראות

מערבבים בקערה גדולה את הקמח ומלח. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך ודביק.

קורצים חתיכות קטנות מהבצק ויוצרים כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג-פונג.

ממלאים קערה נפרדת בכוס שמן ומכניסים לתוך הקערה את הכדורי הבצק המוכנים. משאירים את הכדורים בקערת השמן למשך חצי שעה.

כעבור חצי שעה:

מכינים משטח נוח לעבודה ומשמנים אותו מעט. בינתיים מחממים מחבת (עדיף להשתמש במחבת הפוכה כך) על אש בינונית-נמוכה.

משטחים את הכדורים כך שיהיו עיגולים דקים. מניחים את העיגולים המשומנים אחד-אחד על המחבת.

חשוב לשים לב: רק המופלטה הראשונה מטוגנת משני הצדדים ואילו יתר המופלטות מטוגנות זו על זו. מטגנים את המופלטה הראשונה בערך 10 שניות ואז הופכים אותה ומניחים עליה את המופלטה החדשה. את שתי המופלטות הופכים ביחד ועליהן מניחים את המופלטה הבאה בתור.

עורמים בסיבוב אחד בערך 20 מופלטות. חוזרים על התהליך עד שנגמר הבצק.

פירות יבשים ממולאים כל טוב

מימונה טבעונית פירות יבשים ממולאים כל טוב מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

כולנו מכירים ואוהבים לאכול תמרים ממולאים, אבל מה עם יתר הפירות היבשים? הו! מסתבר (לאחר שהכנתי ואכלנו כמובן) שגם משמשים ותאנים מיובשות מושלמים למילוי :)

מתכון שהוא בעצם שילובים נפלאים. פשוט ממש, טעים ממש.

מימונה טבעונית פירות יבשים ממולאים כל טוב מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

מימונה טבעונית פירות יבשים ממולאים כל טוב מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

מימונה טבעונית פירות יבשים ממולאים כל טוב מתכונים טבעוניים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

פירות יבשים ממולאים כל טוב

מצרכים

תמרים

משמשים מיובשים

תאנים מיובשות

אגוזי מלך, פקאנים, קשיו, שקדים וכל פריך וטעים שיש בבית

שבבי קוקוס – לפי הטעם

הוראות

קוצצים את האגוזים השונים, אני השתמשתי באגוזי מלך ופקאנים, מערבבים עם שבבי קוקוס.

בעזרת סכין חדה מגלענים את התמרים, חותכים את המשמש כך שיהיה ניתן למלאו, חוצים את התאנים ויוצרים כיס (כמו חצי פיתה).

ממלאים את הפירות המיובשים כל-טוב.

בתיאבון!

עשו לייק לשוחטת הטבעונית בפייסבוק!

No Responses

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: