פסטה אביבית

מנה מקורית, צבעונית וחגיגית ביותר.

פסטה צבעונית

פסטה אביבית

מה צריך?

200-250 גרם פסטה , ניתן להשתמש בפסטה ללא גלוטן (פסטה מקינואה, אטריות אורז וכו') –  כשהרוטב כמעט מוכן, מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן

שמן זית

1 בצל

1 שן שום

½ כוס גרגירי חומוס מבושלים (אני השתמשתי בקפואים), אפשר להחליף בגרגירי חומוס מונבטים או בכל שעועית מבושלים שאוהבים

1 קישוא ירוק כהה, חתוך לקוביות קטנות

170 גרם (בערך ⅔ כוס) אפונה צרפתית טרייה, חתוכה לחצאים

5 עגבניות לחות מיובשות, חתוכות לרצועות

מיץ מ-1 לימון סחוט

4 כפות יין לבן

פלפל אדום חריף יבש

מלח

2-3 כפות מים רותחים

למלאכה!

1. מחממים בסיר בינוני 2-3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל והקישוא עד שהבצל כמעט שקוף.

2. מוסיפים לסיר את האפונה והשום ומאדים. אם צריך, מוסיפים עוד שמן.

3. יוצקים לסיר 2-3 כפות מים רותחים, את היין הלבן ומיץ מחצי לימון (צריך את יתר המיץ להמשך המתכון). מוסיפים לסיר את העגבניות, החומוס, הפלפל והמלח.

4. מבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ויוצקים על "הרוטב" את מיץ הלימון שנשאר.

בתיאבון

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: