כמה פשוט, ככה טעים ירקות צלויים בתנור

מה, שוב ירקות בתנור?? כן כן ובהחלט כן! הפעם החלטתי לשדרג את המאכל הטבעוני האהוב ירקות צלויים בתנור :)

הטעמים של הירקות -שחלקם קריספיים וחלקם רכים- ברוטב המתוק-חריף (הודות למייפל והפלפל החריף) פשוט מושלמים.

אנחנו טבלנו בטחינה גולמית. אפשר להגיש לצד אורז (ממליצה ללכת על אורז בסמטי).

מתכון פשוט וקל. בתיאבון!

מתכון טבעוני ירקות צלויים בתנור מתכונים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

מתכון טבעוני ירקות צלויים בתנור מתכונים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

ירקות צלויים בתנור – לפני אפייה

מתכון טבעוני ירקות צלויים בתנור מתכונים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

ירקות צלויים בתנור – אחרי אפייה

מתכון טבעוני ירקות צלויים בתנור מתכונים של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

ירקות צלויים בתנור

מצרכים:

2-3 בטטות בינוניות קלופות

 1דלורית

3-4 פלפלים צבעוניים

1-2 סלק

2-3 גזרים קלופים

3-5 כפות שמן זית

2 כפות מייפל אמיתי

1 כף תימין

½-1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה (אפשר גם רגילה כמובן)

 ½-¼כפית צ’ילי כתוש חריף

מעט פלפל שחור גרוס

מלח גס

הוראות:

מחממים תנור ל-180 מעלות

1. חותכים את הירקות (חוץ מהסלק) ל"מקלות" בגודל בינוני, מקלפים את הסלק וחותכים כל סלק ל-4 חתיכות.

2. מניחים נייר אפייה משומן בתבנית ומסדרים את הירקות בתוכה.

3. מערבבים בכלי קטן את התבלינים, שמן הזית והמייפל. משתמשים במברשת ("מכחול מטבח") ומצפים את הירקות ברוטב.

4. מכסים בנייר אלומניום ומכניסים לתנור ל-40 דקות. אחרי 40 דקות מסירים את הנייר ומגבירים את החום ל-200 מעלות. ממשיכים לאפות עוד בערך חצי שעה.

 

 

4 Comments
  1. Sarsar58
  2. davidmor

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: