סלט יווני עם "גבינת פטה" טבעונית

קוביות "גבינת פטה" מטופו – פשוט להכין, טעים לאכול ומשדרג כל סלט.

קחו בחשבון, שיש להשרות את הטופו כמה שעות לפני הכנת "הגבינה". נסו ותהנו!

photo45

סלט יווני עם "גבינת פטה" 

הכנת הגבינה

מה צריך?

1 חבילת טופו (300 גרם)

מים

2-3 כפות מלח גס (אל חשש, המלח הוא להשרייה בלבד)

3-4 כפות תבלין זעתר עם שומשום

2-3 כפות שמן זית

למלאכה!

1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומעבירים לקערה מלאה במים ומלח. *חשוב שהמים יהיו מאד מלוחים. משרים במי המלח במשך כמה שעות.

מחממים מראש תנור לחום של 165°

2. מסננים את הטופו ומחזירים אותו לקערה.

3. מוסיפים לקערה את שמן הזית והזעתר ומערבבים בזהירות.

4. מניחים את קוביות הטופו בתבנית אפייה ואופים במשך 30-40 דקות.

סלט יווני – הכל מלבד הבצל נחתך גס

מה צריך?

2 מלפפונים גדולים

3 עגבניות או 10 עגבניות שרי

1 בצל חתוך לטבעות דקות

כמה עלי חסה (מומלץ להשתמש בלבבות קיסר)

תבלין זעתר עם שומשום

רוטב ותיבול

"מטפטפים" על הסלט שמן זית, מיץ מלימון סחוט ומפזרים זעתר.

טופו מושרה במי מלח

טופו מושרה במי מלח

לפני אפייה

לפני אפייה

בתיאבון

בתיאבון

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: