קינוחי בננה וקוקוס קפואים אישיים ומשודרגים
כל כך חם(!!) אז החלטתי שבחום כזה, אין לי כל רצון להפעיל תנור ולהתחיל לאפות עוגות טבעוניות, במקום זה ניגשתי אל המקפיא לקבל השראה. כשפתאום הבנתי כמה דברים:
א. מאד מאד נעים "לקבל השראה" בפריזר ביום קיץ חם
ב. בננות קפואות יכולות להיות הרבה יותר מסתם בננות קפואות
ג. נזכרתי שיש לי פתי-בר במגירה
מכל המחשבות יצאו קינוחים מופלאים וקרירים. נשנוש טבעוני מושלם לימים לוהטים. בתיאבון!
קר וממכר – קינוח בננה קוקוס
מה צריך?
3 בננות בשלות מאד
5 כפות שמן קוקוס במצב נוזל
2 כפות סילאן
¼ כפית קינמון
טיפה'לה אגוז מוסקט
1-2 ביסקוויטים פתי-בר או ביסקוויטים ללא גלוטן, מפוררים (אפשר גם לוותר אם אין)
הגשה: סירופ מייפל טהור
למלאכה!
1. מניחים את הבננות בקערה בינונית ומועכים בעזרת מזלג, או מועך תפוחי אדמה (ממחה, לחובבי השפה העברית).
2. מוסיפים את הסילאן, התבלינים ושמן הקוקוס וממשיכים למעוך תוך כדי ערבוב.
3. מסדרים מנג'טים (כוסות נייר לאפייה) בתבנית שקעים, יוצקים מתערובת הבננה לתוך כל מנג'ט ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומכסים כל קינוח בננה אישי בשכבת פירורי ביסקוויט. מכניסים בחזרה למקפיא.
אחרי כשעתיים במקפיא הקינוח מוכן לאכילה.
בתיאבון