פסטה אנטיפסטי

פסטה עם שם מצחיק וטעם מטריף. הירקות קלים להכנה כך שלכם נשאר בעיקר להכין מקום בבטן.

השבוע המליצה לי המוכרת היקרה בחנות האורגנית על דלוריות קטנטנות ומתוקות להפליא שהגיעו, למען האמת היא כמעט הפצירה בי :)  "יחטפו אותן מהר, קחי כמה". ברור שלקחתי. ברור שהיא צדקה.

התוצאה לפניכם – מתכון טבעוני שחייבים לנסות.

פסטה מחיטה מלאה עם זוקיני דלורית צעירה ועגבניות מתכון טבעוני של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

פסטה מחיטה מלאה עם זוקיני דלורית צעירה ועגבניות מתכון טבעוני של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

פסטה מחיטה מלאה עם זוקיני דלורית צעירה ועגבניות מתכון טבעוני של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

לפני אפייה

פסטה מחיטה מלאה עם זוקיני דלורית צעירה ועגבניות מתכון טבעוני של השוחטת הטבעונית יעלי שוחט

אחרי האפייה

פסטה אנטיפסטי 

מצרכים

250 גרם (חצי חבילה) פסטה פנה מחיטה מלאה או ללא גלוטן

כחצי ק"ג דלורית, חתוכה לקוביות קטנות במיוחד

2 קישואים, אני השתמשתי בירוקים כהים

6 כפות שמן זית (מחצית הכמות לאפייה ומחצית לבישול)

כ-3 כפות בזיליקום יבש (מחצית מהכמות לאפייה ומחצית לבישול), תבלין

1/4 כפית (או יותר) צ'ילי כתוש חריף, תבלין

1 כף שטוחה מלח גס (כ-1/4 כף לאפייה והיתר לבישול)

מעט פלפל שחור גרוס

1 בצל, חתוך גס

6 עגבניות מיובשות, יש להשרות במים כשעה לפני ההכנה ואז לקצוץ

חופן זיתי קלמטה

למלאכה

אפייה

מחממים תנור ל-165 מעלות

1. מכניסים לקערה גדולה את הדלורית והקישואים, מוסיפים שמן זית, בזיליקום, צ'ילי, מלח ופלפל. מערבבים הכל מבלי למעוך(!).

2. מעבירים לתבנית אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.

בישול זריז  -מתחילים לבשל בתום האפייה

1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או ווק, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.

2. מכניסים את העגבניות למחבת וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות. 

3. מוסיפים לבצל והעגבניות תבלינים, מלח ואת האפויים – הקישואים והדלורית, מערבבים בזהירות (אפשר להקפיץ). מנמיכים לחום נמוך.

בשלב זה מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן

4. מכניסים את הפסטה המוכנה למחבת עם הירקות ומוסיפים את הזיתים. מגבירים את החום ומקפיצים הכל ביחד. אפשר להוסיף עוד שמן זית. 

האוכל מוכן!

בתיאבון.

השוחטת הטבעונית  - גם בפייסבוק! 

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

%d בלוגרים אהבו את זה: