סלט שעועית איטלקי עם שעועית צהובה ועגבניות שרי

עונת השעועית בעיצומה!

אמנם ניתן להשיג שעועית כמעט כל השנה, אבל הסתיו מביא מגוון זנים וצבעים של שעועית טרייה ומפוצצת בטעמים.

סלט השעועית האיטלקי משביע מאוד מאוד. את הסלט אפשר להגיש כתוספת לכל ארוחה, הוא הולך מעולה עם אורז, קוסקוס ופתיתים. התוצאה מרשימה וחגיגית.

אפשר להגיש חם או קר.

סלט שעועית איטלקי טבעוני עם עגבניות שרי ועגבניות לחות של יעלי שוחט

סלט שעועית איטלקי עם שעועית צהובה ועגבניות שרי 

מה צריך?

300 גרם שעועית צהובה טרייה – יש לשטוף, לקצוץ הקצוות ולחתוך לשלוש חתיכות

מים רותחים

250 גרם (כוס וחצי) עגבניות שרי – יש לחתוך כל עגבנייה לחצאים

6 עגבניות מיובשות לחות – יש לחתוך לחתיכות קטנות

4 כפות שמן זית

4 כפות יין לבן חצי יבש

מיץ מלימון גדול – יש לשמור כף מיץ להגשה

מלח גס, פלפל ובזיליקום יבש – לפי טעמכם

1 שן שום – יש לפרוס דק

50 גרם אגוזי מלך קצוצים להגשה

למלאכה

1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר את השעועית עם מעט מלח ומבשלים (חום גבוה) במשך 5-8 דקות, לאחר מכן מסננים ומעבירים את השעועית לקערה.

סלט שעועית איטלקי טבעוני עם עגבניות שרי ועגבניות לחות של יעלי שוחט

2. מחממים את שמן הזית בסיר, על חום בינוני-גבוה ומוסיפים שעועית, עגבניות שרי, עגבניות לחות, מיץ לימון, יין ותבלינים. מבשלים כ-10 דקות, או עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, מערבבים לעתים תכופות.

3. מורידים את החום כך שיהיה בינוני-נמוך ומוסיפים את השום, מבשלים עוד 5 דקות ו..זהו!

מוגש עם אגוזי מלך קצוצים וכף מיץ לימון.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים