מיני מאפינס שוקולד-צ’יפס טבעוניים ומשגעים
אני הרוסה על מתכונים שאפשר לעשות מהם הכל, וזה בדיוק המקרה במתכון הבא – מיני מאפינס שוקולד-צ'יפס טבעוניים ומשגעים .
אפשר להוסיף פירות יער, שוקולד צ'יפס, אגוזים ושקדים, מעט רום וצימוקים, סוכריות קופצות וכל דבר טעים
מה צריך?
1 כוס חלב סויה
¾ כפית חומץ תפוחים
⅔ כוס קמח לבן
⅔ כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
¾ כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
½-¾ כוס סוכר חום
1 כפית סירופ מייפל אמיתי(חשוב שיהיה אמיתי, אחרת חבל)
1 כפית תמצית וניל
½ כוס שוקולד צ’יפס (משוקולד מריר כמובן)
⅓ כוס שמן צמחי כלשהו, אני השתמשתי בקנולה
למלאכה
מחממים מראש את התנור לחום של °175
1. מערבבים בקערה את חלב הסויה והחומץ ונותנים לתערובת לנוח במשך 10 דקות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה, שבבי השוקולד והמלח.
3. בקערה נוספת, מערבבים את השמן, הסוכר, תמצית הוניל והמייפל. מוסיפים לקערה את חלב הסויה והחומץ ובוחשים.
4. יוצרים “חור” קטן במרכז תערובת הקמחים ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה. מערבבים טוב-טוב.
5. ממלאים תבנית שקעים (תבנית מאפינס). מומלץ למלא ⅓ מכל שקע כך שהמאפינס יהיו קטנים וטעימים.
אופים במשך 20-25, או עד שאפשר לנעוץ קיסם מבלי שייצא רטוב.
בתיאבון